آغاز رای‌گیری برای تعیین جانشین بوریس جانسون-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

آغاز رای‌گیری برای تعیین جانشین بوریس جانسون

نامزدی که بتواند اکثریت مجلس عوام را در اختیار داشته باشد، از طرف الیزابت، ملکه انگلیس مامور تشکیل دولت خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 13
کد خبر: ۱۴۲۲۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، نخستین دور رای‌گیری درباره تعیین جانشین بوریس جانسون امروز (چهارشنبه) برگزار می‌شود و از میان هشت نفری که برای تصاحب رهبری حزب محافظه‌کار در انتخابات شرکت کرده‌اند، یک نفر حذف خواهد شد.

با کناره‌گیری بوریس جانسون از رهبری حزب محافظه‌کار، رقابت برای تعیین جانشین او در داخل حزب آغاز شده است. با توجه به اینکه حزب محافظه‌کار دارای اکثریت قاطع کرسی‌های پارلمان است، پیروز انتخابات، نخست وزیر خواهد شد. این بدان معناست که انگلیس می تواند رهبر خود را بدون برگزاری انتخابات عمومی تغییر دهد.

در واقع، آخرین باری که انتخابات در تاریخ مقرر برگزار و منجر به تغییر نخست‌وزیر شد، سال ۲۰۱۰ بود. پس از آن «ترزا می» در انتخابات درون حزبی سال ۲۰۱۶، هنگامی که دیوید کامرون پس از رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، از مقام خود کناره‌گیری کرد سکان دولت را به دست گرفت و سپس با برگزاری انتخابات زودهنگام عمومی در سال ۲۰۱۷ به اصطلاح با پشتوانه مردم نخست وزیر شد.

همین فرآیند دو سال بعد تکرار و بوریس جانسون پس از پیروزی در انتخابات درون حزبی و چند ماه بعد برگزاری انتخابات عمومی، یک پیروزی خیره کننده ثبت کرد و سکان دولت را بدست گرفت.

نامزدی که بتواند اکثریت مجلس عوام را در اختیار داشته باشد، از طرف الیزابت، ملکه انگلیس مامور تشکیل دولت خواهد شد. در حال حاضر محافظه کاران از اکثریت ۷۵ کرسی در مجلس برخوردار هستند، بنابراین هر کسی که رهبر حزب شود، کشور را نیز اداره می کند.

انتخابات چگونه انجام می‌شود؟

گزینه‌های علاقه‌مند به تصاحب رهبری حزب محافظه کار باید نماینده مجلس باشند. آنها دیروز از ساعت ۱۲ ظهر تا ۶ عصر فرصت داشتند تا با کسب حمایت ۲۰ نفر از همکاران خود در فهرست نامزدهای انتخاباتی نام‌نویسی کنند.

رقابت دو مرحله انجام می‌شود. نخست نامزدها برای کسب تائید نمایندگان حزب رقابت می کنند. بر همین اساس چندین دور رای گیری انجام می‌شود تا زمانی که تنها دو نفر باقی بمانند. سپس نام آنها برابر ۱۸۰ هزار عضو عمومی حزب محافظه‌کار قرار می گیرد تا رهبر جدید را انتخاب کنند.

رقابتی که آقای جانسون را به قدرت رساند حدود دو ماه به طول انجامید. احتمالا فرآیند تعیین جانشین او نیز همین میزان طول خواهد کشید. رئیس فراکسیون حزب محافظه کار پیش‌بینی کرد که رهبر جدید تا ۵ سپتامبر روی کار خواهد آمد.

برخی از وزرا و نمایندگان مجلس به صراحت گفته‌اند که خواهان خروج زودتر جانسون از مقام نخست وزیری هستند. ساعاتی پس از آنکه جانسون از رهبری حزب محافظه‌کار استعفا کرد، جان میجر، نخست‌وزیر پیشین انگلیس پیشنهاد کرد که قوانین درون حزبی به دوره‌ای بازگردد که نمایندگان مجلس رهبر جدید را تعیین کنند و در نتیجه در زمان صرفه‌جویی شود. میجر در سال ۱۹۹۰ به همین روش جانشین مارگارت تاچر شد.


اما فراکسیون حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس (کمیته ۱۹۲۲) بعنوان ناظر بر روند انتخابات، رویه رقابت‌ها را تغییر داد تا فرآیند تعیین جانشین بوریس جانسون کوتاه شود.

«گراهام بردی» رئیس فراکسیون حزب اعلام کرد که طبق رویه جدید نامزدهایی که برای شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند به حمایت ۲۰ تن از نمایندگان حزب نیاز دارند. این رقم در گذشته ۸ تن بود و راه یافتن چهره‌های علاقه‌مند به شرکت در انتخابات آسان‌تر بود.

رئیس فراکسیون حزب حاکم گفت: ما فکر می‌کردیم ۲۰ عددی است که هر کسی از حمایت واقعی برخوردار است باید بتواند آن را کسب کند. ما همچنین می‌خواهیم مطمئن شویم که می‌توانیم به آرامی و مسئولانه در این فرآیند حرکت کنیم و نمی‌خواستیم هزاران بازیگر در انتخابات داشته باشیم. وی سپس تصریح کرد که هر کدام از نامزدها برای راه یافتن به دور بعدی انتخابات به ۳۰ رای نیاز دارند.

نخستین دور رای‌گیری امروز (چهارشنبه) برگزار می‌شود و این روند تا هفته آینده ادامه خواهد داشت تا تعداد نامزدها به دو نفر برسد.

بر اساس اعلام فراکسیون حزب محافظه کار، ریشی سوناک وزیر پیشین دارایی، پنی موردانت وزیر اسبق دفاع، تام توگندهات رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی، لیز تراس وزیر امور خارجه، سوئلا بریورمن دادستان پیشین، جرمی هانت رئیس کمیته پارلمانی بهداشت، کامی بادنوچ معاون پیشین نخست وزیر در امور زنان و ندیم زهاوی وزیر دارایی انگلیس در فهرست این افراد هستند./ایرنا

ارسال نظر